İçeriğe geç

Regl Iken Telefondan Yasin Okunur Mu

Regl iken internetten Yasin okunur mu?

Hanefi, Şafii ve Hanbelilere göre, adetli veya lohusa kadınlar, cünüp kadınlar gibi Kur’an okuyamazlar. Zira Hz. Peygamber (s.a.s.) şöyle buyurmuştur: “Hayızlı kadın ve cünüp kimse Kur’an’dan hiçbir şey okuyamaz.” (Tirmizi, Tahâret, 98 [131]; İbn Mâce, Tahâret, 105 [595-596]) demiştir.

Regl iken telefondan ayet okunur mu?

Peygamberimiz: “Hayızlı kadın ve cünüp kimse Kur’an’dan hiçbir şey okuyamaz.” (Tirmizî, Tahâret, 98; İbn Mâce, Tahâret, 105) buyurmuştur. Hz.

Cep telefonundan abdestsiz Yasin okunur mu?

Özetle, abdestsiz Kur’an-ı Kerim’e dokunamayız ama Kur’an okurken abdestsiz cep telefonumuza, tabletimize veya bilgisayarımıza dokunabiliriz. Kur’an okurken abdest almak doğru olsa da, abdestsiz okumakta bir sakınca yoktur.”27 Ocak 2021

Uzanarak telefondan Yasin okunur mu?

Din İşleri Yüksek Kurulu Bu sebeple, Kur’an’ı ayakta, oturarak, yan yatarak, edep ve terbiyeye uygun olarak okumakta ve dinlemekte bir sakınca yoktur.

Regl iken internetten dua okunur mu?

Kadınlar adet dönemlerinde veya lohusalık dönemlerinde dua edebilirler; zikir ve dua anlamına gelen ayetleri okuyabilirler.

Baş açık yasin okunur mu?

Ayet-el-Kürsi, Fatiha ve İhlas gibi ayetleri dua olarak okumak istenirse caizdir. Yasin Suresi’ni başörtüsü olmadan da okuyabiliriz. Ancak saygılı olmasını istediğimiz için başörtüsüyle okumak daha faydalıdır.

Regl iken hangi sure okunur?

Kadınlar adet dönemlerinde veya doğum yaparken dua edebilirler; zikir ve dua anlamına gelen ayetleri okuyabilirler. Ayrıca şehadet kelimesini, tevhid kelimesini, istiğfar kelimesini ve dua duasını okuyabilirler.

Adetliyken ne yapılmaz?

Adet döneminde bu yiyecekleri yemeyin! Tuzlu yiyecekler ödem yapar. Op. … Rafine şekerden uzak durun. … Kızarmış yiyecekler kramplara neden olur. … Kafeinli içecekler uykuyu bozar.

Adetliyken vücut temizliği yapılır mı?

Bu sebeple adetli, doğum yapmış veya cünüp olanların, banyodan önce saç ve tırnaklarını kesmeleri, koltuk altı ve kasık bölgesini temizlemeleri sakıncalı değildir.

Abdestsiz Yasin Okunursa Ne Olur?

Aynı zamanda Yasin Suresi’ni abdestsiz okumak doğru mudur diye soruldu. Yasin Suresi abdestsiz okunabilir mi? Yasin Suresi, Kur’an-ı Kerim’den ayetlerden oluştuğu için bir dua sayılmaz. Kur’an-ı Kerim’deki ayetler gusül ve abdest olmadan okunamaz.

Telefondan Kuran okumak sevap mı?

Bu nedenle, bir kişinin hatim yapabilmesi için Kuran’ı kendisi okuması gerekir. Televizyon, radyo veya başka bir cihazda Kuran’ın okunmasını takip etmek veya dinlemek de bir sevaptır.

Mezar başında telefondan Yasin okunur mu?

Mezar başında telefonla Yasin Suresi okutuyorlar. Bu hiçbir zarar vermiyor, aksine dua ölenin ruhu için okunduğu için hem ölen hem de okuyan için bir sevap oluyor.” 16 Şubat 2007

Kuran okurken uyku gelmesi neden olur?

Bir yandan vücudumuzun rahat bir pozisyon alması ve kaslarımızın gevşemesi için gerekli ortamı hazırlarken, diğer yandan yorgunluğu ve uykuyu önler. Elimizde kitap bizi büyülediğinde, biz de kitabın rüya dünyasına dalarız ve kaygılarımızdan, dertlerimizden uzak bir şekilde uykuya dalarız.

Adetliyken telefondan Kur’an dinlenir mi?

Bunun sebebi Peygamberimizin; “Hayızlı kadın veya cünüp olan kimse Kur’an okuyamaz.” buyurmasıdır. Bu bir emirdir. Ancak, adetli iken Kur’an dinleyebilir.

Yasin olan odada yatılır mı?

Cevap: Yatak odasında veya yatakta Kur’an okumak, cinsel ilişki içermediği sürece caizdir.

Abdestsiz Yasin Okunursa Ne Olur?

Aynı zamanda Yasin Suresi’ni abdestsiz okumak doğru mudur diye soruldu. Yasin Suresi abdestsiz okunabilir mi? Yasin Suresi, Kur’an-ı Kerim’den ayetlerden oluştuğu için bir dua sayılmaz. Kur’an-ı Kerim’deki ayetler gusül ve abdest olmadan okunamaz.

Adetliyken hangi dua okunmaz?

Muhammed şöyle dedi: “Hayızlı kadın ve cünüp kimse Kur’an’dan hiçbir şey okuyamaz.” (Tirmizî, Taheret, 98; İbn Mace, Taheret, 105) dedi. Burada varılan sonuca göre, adetli iken Kur’an’dan hiçbir ayet yüzden veya ezberden okunamaz.

Adetliyken Allah’ın 99 ismi okunur mu?

Kadınlar adet dönemlerinde veya lohusalık dönemlerinde dua edebilirler; zikir ve dua anlamına gelen ayetleri okuyabilirler.

Ojeli Yasin okunur mu?

Allah’a hamd olsun. Kadının kendisine zarar vermeyecek şekilde oje sürmesi caizdir, tırnakları boyalı olarak namaz kılmasında da bir sakınca yoktur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir