İçeriğe geç

Abdestsiz Kuran Dinlemek Caiz Midir

Abdest almadan Kuran dinlenir mi?

Abdestsiz Kur’an okuyan birini dinlemekte bir sakınca yoktur. Kur’an okunduğunda dinlemek için abdest almaya gerek yoktur ve abdestli iken dinlemek sevaptır ve çok daha faydalıdır.

Bakara suresi abdestsiz dinlenir mi?

Dört büyük Sünni mezhebine göre, abdest almadan Bakara Suresi’ni dinlemek veya okumak caizdir. Ancak, Bakara Suresi’ni Kur’an-ı Kerim’den okumak isteyen herkes abdest almalıdır. Bunun dışında, Cünüplük sırasında hiçbir sure Kur’an-ı Kerim’den veya ezberden okunmamalıdır.

Kurana abdestsiz dokunulabilir mi?

Bu sebeple Kur’an yüklü bu tür cihazlara abdest almadan dokunulabilir ve bu şekilde Kur’an okunabilir. Ancak Kur’an’ı abdestli okumak daha faziletli olduğundan elektronik cihazlarda Kur’an okunurken abdest alınması tavsiye edilmiştir.

Kuran dinlemek okumak yerine geçer mi?

Alim Muhammed b. Salih el-Usaymin (Allah ona rahmet etsin) bu soruya şu cevabı vermiştir: “Bir kimse teybe kayıt yaptığında, (okuması) bitmiş ve sevap ve mükafat (okumanın) sonu gelmiştir. Ancak, teybi dinleyerek faydalandığı sürece, bundan faydalanmanın sevabını almaya devam eder.

Yatarak Kuran dinlenir mi?

Yatarak Kur’an okumakta ve dinlemekte bir sakınca var mıdır? Allah’ın kelamı olan Kur’an-ı Kerim’i okurken veya dinlerken saygılı olmak gerekir. Bu sebeple, ayakta, oturarak, yan yatarak veya yatarak, edepli davranarak ve saygısızlık yapmadan Kur’an-ı Kerim okumakta ve dinlemekte bir sakınca yoktur.

Telefondan Yasin Dinlemek sevap Midir?

Kur’an-ı Kerim’i radyo, televizyon, internet ve diğer teknolojik araç ve platformlardan dinlemek insana sevap kazandırır.

Cenabet iken Kuran dinlenir mi?

Necis olan bir kimse, namaz kılmak, Kur’an okumak gibi ibadet ve taatleri yerine getiremeyeceğinden, ilk fırsatta abdest alarak namaz kılmasına engel olan bu durumu ortadan kaldırmaya çalışmalıdır.

Hangi sure okunan Eve şeytan girmez?

Bakara Suresi’nin kıymetini ve vasıflarını açıklayan sahih hadisler vardır: “Evlerinizi (içinde Kur’an okumayarak) kabirlere çevirmeyin. Şeytan, Bakara Suresi okunan evden korkarak uzaklaşır.” (Müslim, “Müsâfirîn”, 212).

Bakara suresi evde telefondan dinlenir mi?

Evdekiler tarafından mutlaka okunması gerekir. Şeyh İbn Usaymin’e soruldu: Hadise göre, Bakara Suresi okunduğunda şeytan eve girmez mi? Şöyle cevap verdi: Hayır, kaset veya CD sesi işe yaramaz.

Abdestsiz yapılamayan şeyler nelerdir?

Camiye girerken Kur’an-ı Kerim’in yazılı sayfalarına dokunmak yasaktır.

Cünüp meal okunur mu?

“Hayızlı kadın veya cünüp olan kimse Kur’an’dan hiçbir şey okuyamaz.” (Tirmizî, Taheret, 98 [131]; İbn Mâce, Taheret, 105 [595-596]) demiştir. Hz. Ali demiştir ki: “Resulullah’ı Kur’an okumaktan cünüplükten başka hiçbir şey alıkoyamazdı.”

Cünüpken önce hangi abdest alınır?

Abdestin sünneti: Elleri bileklere kadar yıkamak. Avret yerlerini yıkamak. Abdesti abdest gibi almak, her uzvu üçer defa yıkamak ve başı meshetmek.

Telefondan abdestsiz Kur’an dinlenir mi?

Özetle, abdestsiz Kur’an-ı Kerim’e dokunamayız ama Kur’an okurken abdestsiz cep telefonumuza, tabletimize veya bilgisayarımıza dokunabiliriz. Kur’an okurken abdest almak doğru olsa da, abdestsiz okumakta bir sakınca yoktur.”27 Ocak 2021

Hangi durumlarda Kuran dinlenmez?

Örneğin çarşı ve pazarlarda Kur’an okunması buna dahildir. Ancak çarşı ve pazarlarda tüccar ve satıcıların mallarını satarken bağırıp çağırmaları, çarşı ve pazarlardaki insanların Kur’an okunmasını dinlemelerine izin vermez.

Kuran dinlemenin sevabı nedir?

Zira Yüce Allah şöyle buyurmaktadır: “Kur’an okunduğu zaman onu dinleyin ve susun ki size merhamet edilsin.” (A’raf, 7/204) Kur’an okuyan kimsenin, gönlünü ve zihnini ilahi kelama verebileceği uygun bir ortam seçmesi doğru olur.

Regl iken Kuran dinlenir mi?

Kadınlar adetliyken veya doğum yaptıktan sonra Kur’an okuyamazlar. Bunun sebebi Peygamberimizin; “Hayızlı kadın veya cünüp olan kimse Kur’an’dan hiçbir şey okuyamaz.” emridir. Ancak adetliyken Kur’an dinleyebilir.

Telefondan cüz dinleyerek hatim olur mu?

Televizyonda veya CD’de okunan bir tilaveti takip etmenin veya dinlemenin bir sevabı vardır. Ancak bu durumda, kişi sadece okunan cevabı dinlerse, Hatim sevabı alır. Hatim yapmak için, Kuran’ın bizzat okunması gerekir.

Kuran okurken abdest almak zorunlu mu?

Abdestsiz bir kimsenin Kur’an okumasında bir sakınca yoktur. Hatta İslam alimlerinin bunun caiz olduğu konusunda ittifak ettikleri bildirilmiştir. Bu konudaki sahih hadisler, abdestsiz olup Kur’an okumak isteyen bir kimsenin Kur’an okumak için abdest almasına gerek olmadığını belirtmektedir.

Uygulamadan abdestsiz Kuran okunur mu?

“Bunlardan biri de cep telefonları, tabletler ve bilgisayarlarda Kur’an-ı Kerim’i okumak için geliştirilen programlardır. Abdestsiz Kur’an-ı Kerim’e dokunmak caiz değildir. Abdestsiz Kur’an-ı Kerim Mushaf’ına dokunmak caiz değildir. Kur’an-ı Kerim’i abdestli okumak zorunlu olsa da abdestsiz de okunabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir